İnsanımız kurban olmasın da!!!???

    Bir kurban bayramına daha yaklaşıyoruz.
     Özellikle dini bayramlarımızda yollarda yaşanan kazalar; dikkatsizliğin ve yoğunluğun getirdiği kazalar olarak  ortaya çıkıyor.
     Buna birde yerel yönetimlerin eksik ya da hatalı kararları eklendiğinde kazalar  kaçınılmaz bir hal alıyor..
     Kaç bayramdır Boyabat’ta yaşanan yoğunlukta Boyabat siyasetinin çevre yolunda etkili olmaması, açılması hususunda bir girişimde bulunmaması nedeni ile ilçe merkezinde oluşan trafik yoğunluğu bir çileye dönüşüyor.
     İlçemizde ise ilçede zaten var olan otopark sorunu bayramlarda gelişi güzel parklar,  yol üstünde bekleyen araçlar sorun oluştutruyor. Diğer yandan trafik kültürünün oluşmaması İstanbuldan gelen hemşehrilerimizin ilçede araç kullanımını daha güvenli görerek İstanbul da araç vermedikleri çocuklarına araç vererek kullanmalarını teşvik etmeleri de cabası..Yi,ne bir gençç arkadaşın  İstanbul da yapmadıkları trafik kuralı ihlallerini ısrarla ilçede yapanların oluşması da ilçemizde ciddi bir  yoğunluğun oluşmasına ya da hafif kazalarla geçiştirilmesine sebep oluyor.
    Kısacası küçük yerleşim yerlerinde yaşanan araç yoğunluğu bayramlarda artan yoğunlukjla birleştiğinde ortaya metropolleri aratmayan bir karmaşanın tam ortasında kalabiliyoruz.
    Ama benin bu yazımda gündeme getireceğim konu Durağan Belediyesi tarafından yapılan hayvan pazarı..
     Yer olarak  şimdiki ulaşımı ile uygun bir yer değil..
     Ama artık onu geçtik..
     Durağan belediyesinin yaptığı  Hayvan pazarı bulunduğu konuma ulaşımı nedeni ile  Allah göstermesin ama  ilçe insanlarımızdan yeni kurbanlar alabilir..
     Bu belki çok sevdiğiniz biri ya da kendi insanınızdan biride olabilir..
     Allah göstermesin diyoruz....
     Ama yapılırken yazdım, dinleyen olmadı umarım tam kurban arifesinde açılırsa şayet bu yazıları ve uyarıları dikkate almalarını dilerim.
     Geçmişte Durağan’da yapılan kavşakların büyük tehdit olduğunu kazaya davetiye çıkardığını yazdık duyan olmadı. Çok kaza oldu, can kaybı olmaması en büyük sevincimiz bu kavşaklarda...
     Özellikle Durağan girişinde yer alan  15 Temmuz bulvarındaki Boyabat istikametinden gelen araçların giriş yaptığı, Durağan’dan Boyabat,  Sinop ve Kastamonu istikametine giden araçların çıkış yaptığı ilçe içerisinden  Dikmen yoluna bağlatınlı bir caddenin direk ana yola girdiği kavşak, hala tehlike saçmaya devam ediyor. Üstelik çok zaman yeşilliği korumak için refüje çekilen teller kavşakta  Vezirköprü istikametinden gelen araçları görmekte görüş zorluğu yaşatıyor ama kimsenin umurunda değil. Trafik rapor tutyor dinleyen yok, kaza oluyor maddi hasarlı olduğu içinn önemseyen yok..
     Durağan Dikmen çevre yolundan başlayan ilçe girişine ve hatta Vezirköprü’ye gidiş noktasında yer alan köprü başına kadar devam eden kavşaklarımız tehlike saçmaya devam ediyor..
    Şimdi buna en tehlikelisi ve bu hali ile açıldığında Allah göstermesin diyorum ama kesinlikle can alacak bir  Hayvan yazarı girişi ile karşı karşıyayız. Geçmişte 3 ölümlü kazanın  Yaşandığı  2 viraj arası olarak tabir ettiği Pirinç fabrikasının olduğu bölge... 
    Pirinç fabrikasının tam karşısında 1990’lı yılların top sahası olarak kullanılan şimdi ormanlığın fidanlık olarak özel sektöre devrettiği  fidanlığın  girişi  hayvan pazarına açılan tek  giriş noktası olarak hizmet verecek.
    Kısacası  Virajların görüş açısı, köyden gelen traktörlerin ve şoförlerin deneyimsiz yoldaki seyri, kurban alıp satanların araçlarının sürekli giriş çıkış yapacakları, pirinç fabrikasından çıkan araçlar  ve Durağan Boyabat arasındaki kamyon trafiği üstelik bayramda yaşanacak trafik yoğunluğu bu bölgede ölümlü bir kazanının habercisidir.  
    Allah’a hayvanımızı Kurban edelim ama insanımızı plansız kontrolsüz bir trafiğe, yaptık demek için yapılan bir pazara kurban vermeyelim... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.