55’İN SIRRI vefa ise istifalar vefasızlık olmamalı idi!

    Yerel seçim takvimi yaklaştıkça  siyasi partilerde adaylarını açıklamaya başladı..
    18 Şubat Perşembe günü MHP 55 yerde daha belediye başkan adaylarını açıkladı..Bunlardan biri de Sinop’un ilçeleri idi..
     MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin matematikle olan bağlantısı şifreli mesajları uzun süredir gündem belirleyen bir olgu olması nedeni ie aday açıklamalarında da  55 olarak belirlenmesinin sırrına takıldı.
     Peki neden 55?????
    Aslında oldukça özel bir mana yüklü değil...
Oldukça basit olmasına karşılık toplumda kimisi Samsun adı ile özdeşleşmiştir. 
    Samsun’a ayak basmayı anlattığını yeniden kurtuluş dediklerini duyar olmuşumdur.
    Oysa onunla bir ilgisi yoktur..
    MHP’nin tarihini bilmeyen sadece siyasi bağlamda bağlılık gösteren kişiler böyle anlamlar yüklemeye devam edebilirler..
    Gelelim ne olduğuna!
    MHP, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana’da yapılan genel kongrede  MHP’nin kurucu genel başkanı olan ve başbuğ olarak adlandırılan  Alparslan TÜRKEŞ’in Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesinin üzerinden geçen 55 yılı simgeler..
     O nedenle 31 Mart yerel seçimlerine giderken MHP genel başkanı Devlet Bahçeli geçen 55 yılın ardından adayları da 55’lik  isim listesi halinde açıklayarak kamuoyuna  55 hatırlatması yapmayı uygun görmüştür.
     Neyse daha fazla 55’le ilgilenmenin bir anlamı yoktur..
     Asıl olan aradan geçen 55 yılın sonunda MHP’nde 55 yıllık birikime ve davaya hizmet eden  ne kadar kişinin MHP’de kaldığı gerçeğidir.
     2000 yılında  bıraktığım bu hareket Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’ten sonra  maalesef adını vefasızlık duvarına kalın harflerle yazdırmıştır.
Önce hareketin simge isimleri olanlar partiyi terk etmişlerdir. Buınlardan en önemlisi olan ve sazı ile sözü ile Anadolu da heyecan yaratan, gittiği her yerde kalabalık gruplar oluşturan Ozan Arif dillere destan  yazıtları ile MHP’nin gür sesi olmasına rağmen genel merkezle dargın gitmiştir.
    Ozan Arif’i ülkücüler yolcu etmiş CHP’liler sahiplenip sokağa adını vermiş ama MHP onu çoktan unutmuştu bile..
    Yine Alparslan Türkeş’in çocukları genel merkezden uzaklaşıp AKP yolcusu olmuş Başbuğun bir çok dava arkadaşı MHP genel merkezi ile yollarını ayırmıştır..
    Yine Aşık Sefai gibi simge isimler, Ülkü Ocaklarında genel başkanlık yapmış çok sayıda isim genel merkezle yollarını vefasızlığı gerekçe göstererek ayırmıştır.
     En son AKP ile yakınlaşmış olması nedeni ile İYİ parti doğmuş ve bu siyasi oluşuma geçen simge bir çok ülkücü de MHP genel merkezine sırtını dönmüştür.
      MHP genel merkezi ile yollarını ayıran bir çok simge isimler sayılabilir. Milliyetçi yeni oluşumlar ortaya çıkmış ve bunlarda en çokta AKP ile mücadele etmeye başlamışlardır.
    Ülkücü hareketin dilinden düşürmediği REİS şarkısının yazarı ülkü Ocaklarının vazgeçilmez sanatçıları arasında yer alan bir çok unutulmaz eseri imza atan  Ahmet YILMAZ’da MHP ile yollarını ayıran isimlerden biri idi... REİS şarkısının sözleri de bir o kadar anlamlı idi...
    
Romantik serseri düşler kurardın
Çaresiz dertlere derman arardın
Yaş 30 demeden soldun sarardın
Saçlarına aklar düşmüş be reis
Yaşananlar rüya düşmüş be reis

Ahde vefa denen yalanmış meğer
Yüzüne gülmeler planmış meğer

Koynunda beslenen yılanmış meğer
Saçlarına aklar düşmüş be reis
Yaşananlar rüya düşmüş be reis

Dağ demedin taş demedin dolaştın
Herkes çekti gitti bir sen savaştın
Saçların siyahken kaç kez sevmiştin
Saçlarına aklar düşmüş be reis
Yaşananlar rüya düşmüş be reis..
    
    Bu gün o da MTP(Milliyetçi Türkiye Partisi) ile partileşmiş ve MHP ile yollarını ayırmıştır.
    Alparslan TÜRKEŞ’le yol yürüyen cezaevlerinde kalan TÜRK ocakları federasyonunda önemli görevler üstlenen   Alaaddin ALDEMİR’de  CHP de Kemal KILIÇDAROĞLU’na  danışman olmuş simge isimlerden biridir..
     Bunları bu gün bu kadar uzun niye anlatıyorum.. 18 Şubat 2024 tarihinde aday açıklanması sonrası MHP ilçe başkanlığı yapan Mehmet YILMAZ, Boyabat ilçesinde tanıdığım eski ülkü ocaklı gençler yıllarını bu davaya vermiş isimler istifa ediyor..     
    Hem adaylıktan hem üyelikten..
    Tek suçlama vefasızlık...
     MHP zor bir seçime giriyor.. AKP’nin kendisi için belirlediği noktalarda iktidarda olmayan(Bakanlık almayan - sorumluluk üstlenmeyen) ama sürekli iktidarı destekleyen yapısı ile taşrada davaya hizmet edenler eziliyor,  AKP’nin iki dudağı arasında yaşamaya devam ediyorlar... İşe alırken soran yok! Atanırken soran yok.. İstişare yok... Ama bir ortaklık sevdası sürerken adaylık bile bu kadar yük oluyor ise varın sonrasını siz düşünün..
    Sözü Ozan ARİF’e bırakmalı.
    Ahde vefa var ya; umutmuş gardaş,
    O umut ki bizi uyutmuş gardaş,
    Baltalar sapını unutmuş gardaş,
    Ormana, ağaca, dala kıydılar...
     
    MHP ‘de adaylar belli oldu tepkilerde oldu.. Sonuç mu? bekleyip göreceğiz! 31 Mart akşamı 55 yıllık maziyle yola çıktık diyenler mi yoksa vefasızlık diyenler mi?  Bunu izleyeceğiz...  Sonuç herkes için hayırlı olsun... 55’İN SIRRI vefa ise istifalar vefasızlık olmamalı idi!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.