BOYABAT'A DEV YATIRIM!? ORGANİK ÇELTİK KRUTUMA!

    Bu sayıda gazetemizin manşetine bir farkındalık yaratmak dikkat çekmek adına ‘BOYABAT’A DEV YATIRIM!?’ dedik... 
    Neden mi?
    2023 yılında kullanıma hazır olan ama bir türlü açılmayan açılamayan devletin unuttuğu Boyabat Çevre yoluna 1000 TL ödenek ayıran kafa 2024’de ne yapacak merak ettik!!!!
     Trafiğe açık olmayan ama bilenler tarafından ve Boyabat trafiği karmaşasından kurtulmak isteyenlerin tercihi haline gelen  otobüsten, kamyonuna, taksisine kadar bir çok aracın geçiş yaptığı Boyabat çevre yolunu ne hikmetse yetkililer  bir türlü trafiğe açmak istemiyor. 
    Oysa aynı durumda olan Durağan - Dikmen yolu yapıldıkça hizmete açılırken Boyabat  Çevre yolunda trafik işaretleri ve bağlantı yolları dışında kullanıma hazır durumdadır. 
    Yol çift şerit olarak dizayn edilmiş orta refüjler yapılmış asfaltlanmış sadece Boyabat - Sinop ve Durağan - Boyabat karayoluna 500 m. lik bir bağlantı yapılması kalmış durumdadır.
     Buna rağmen ısrarla açılamamasındaki hikmet nedir? İnanın insan merak ediyor. Sadece karayollarının bile çalışması ile açılıma hazır hale gelebilecek olan yol; bir lobinin ya da bilinmez bir gücün engeli ile karşı karşıya mıdır?
    Velhasıl bu gün 2009 yılında başlayan 2020 yılında bitmesi planlanan milyarlarca lira parayı gömdüğümüz ve acilen açılması gerekli olan Boyabat Çevre yolu açılmıyor.
     Peki ne yapılıyor?
    Bu gün sadece yol güzergahında bulunan çeltik üreticilerimizin kullandığı doğal ve organik çeltik kurutma tesisi olarak hizmet vermeye devam ediyor. 
    İşte bu nedenle tıpkı plansız ve koşullara göre yapılmayan sadece birileri kazansın diyerek yapılan katı atık tesisi gibi atık bir yol orada duruyor.
    Bu hali ile Türkiye’de doğal ve organik olarak Çeltik kurutma da hizmet veren milyarca liralık yatırıma dönüşmüş durumda..
    Kısacası 2023’de 1000 TL ayrılam çevre yolunun 2026 ‘da bitmesi planlanıyor. 
Böyle gider 2026’da bitmez 2030’da..

    Artık çürümeye yüz tutan kullanılmadan bozulmaya başlayan yolun hizmete açılması elzemdir vesselam...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.